De ce impodobim bradul?

Bradul de Craciun


Cand eram mica, ma  lasam fascinata de bradul de aproape 4 metri pe care il impodobea bunica. Imi amintesc perfect ca instalatia pe care o aseza cu dificultate in brad, canta... Imi placea la nebunie sa ma asez sub pom si sa privesc luminitele rosii de printre crengi...
Daca tot se apropie Craciunul si daca tot impodobim an de an bradul, macar sa stim de ce facem asta. ☺ Propun sa descoperim impreuna adevarata semnificatie a impodobirii  bradului.
In  primul rand, de ce brad si  nu altceva? Bradul a fost ales pentru ca simbolizeaza viata vesnica, fiind un conifer care nu isi  pierde niciodata frunzele.
In al doilea rand , se spune ca traditia impodobirii pomului de Craciun  provine de la romani, care obisnuiau sa aseze bradul cu varful in jos, fiind o semnificatie pura a vietii omenesti.
 In al treilea rand, la inceput, bradul se pastra natural, fara decoratiuni. Odata cu trecerea timpului, oamenii  au inceput sa il decoreze cu ornamente naturale cum ar fi nuci, portocale uscate, covrigi si fructe. Ulterior, bradul a devenit din ce in ce mai colorat, fiind decorat cu globuri multicolore, beteala, lumanari sau instalatii, de toate tipurile.
La noi in tara, primul brad decorat cu ocazia Nasterii Domnului a avut loc la palatul principelui Carol  I de Hohenzollern.  De atunci, romanii  an de an impodobesc bradul de Craciun.
De altfel, bradul a intrat foarte profund in traditia noastra, fiind folosit  atat la inmormantari, cat si la construirea caselor ( simbolizand verticalitatea familiei crestine), de Craciun etc.
In concluzie, bradul serveste drept Pomul Vietii si anume Nasterea Domnului, deoarece El este vesnic, iar bradul tot timpul verde.


🎁🎅☃🎁🎅☃🎁🎅☃🎁🎅☃🎁🎅☃🎁🎅

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum ne influenteaza culorile viata... 🍭

Sardinia, prin ochii mei