Sardinia, prin ochii mei

SARDINIA, Italia 

     

      Imi amintesc cu dor de unele locuri minunate pe care le-am vizitat vara trecuta. Un loc drag inimii mele este: Sardinia, Italia. Cele 8 zile petrecute acolo, mi-au deschis o pofta unica de necunoscut, de frumos si  de natural. Insula e situata in Marea Mediterana, fiind o insula autonoma, dar care totusi apartine Italiei. Sardinia e cunoscuta pentru peisajele salbatice și naturale pe care le poseda, pentru rezervatiile naturale ramase intacte de-a lungul istoriei, pentru nuantele unice de albastru ale apei de-a lungul tarmului și bineinteles, pentru multitudinea de plaje unice si diferite in care vei gasi cel mai alb si mai fin nisip. Frumoasele peisaje isi pastreaza  un aspect salbatic aparte, astfel incat prezenta omului nu se simte. Orasele vechi cufundate in istorie se remarca prin strazile pavate si arhitectura specifica Mediteranei inconjurata de ziduri de cetate, toate acestea fiind imbracate in plante specifice climatului. Flora insulei este deosebita. Culorile plantelor si parfumul suav care te intampina pe strazi redau cel mai romantic sentiment rupt din filmele vechi. Pentru un pasionat de fotografie, aceasta insula sporeste si mai tare apetitul pentru surprinderea frumosului. In cele 8 zile petrecute aici, am revazut si totodata am descoperit locuri noi: 
↠orasul Bosa, recunoscut pentru unicul sau rau care il  traverseaza, alaturi de stradutele pietonale in care predomina aroma bucatelor italiene, te indeamna la plimbari lungi. Cetatea, de sus, vegheaza Bosa. 
↠insula Asinara, cunoscuta drept insula magarilor salbatici e un mic colt uitat " de lume" in sensul in care, omul nu prea a intervenit, iar locatia si-a pastrat aspectul de vis. Daca reusesti sa iti platesti excursia de zi, trenuletul va fi cel care te va duce prin toata insula, avand tot ce poti vedea pe Asinara: pentru iubitorii de animale; magari salbatici de  diferite specii care pastreaza totusi o urma de blandete, porci mistreti, cai salbatici; pentru iubitorii de peisaje, panorama este una incredibila, rocile modelate de vant potrivindu-se perfect cu vegetatia scunda a Asinarei, de asemenea puscariile vechi in care au stat mafiotii italieni pot reprezenta un punct de atractie turistica pentru cei iubitori de istorie si nu numai. 
↠plajele pustii cufundate in nuante unice de bleumarin, turquoise si verde reprezinta o atractie turistica atat pentru iubitorii de mare, cat si pentru iubitorii de calatorii, instagram si poze. Multitudinea de pesti si mici inotatori subacvatici poate fi vazuta cu usurinta doar cu o pereche de ochelari si un tub de catre oricine. 
↠The moon Valley of Sardinia este exemplul perfect de peisaj inefabil construit de insasi natura. Rocile capata forme regulate inexplicabile, nisipul fiind de o culoare aramie si cu o textura fina. De obicei, plaja este populata de oameni hippie care dau locului un sentiment de Woodstock, cool nu? Sa nu uitam faptul ca aici a avut loc prima mea intalnire cu o testoasa mare...salbatica. :) 
Inchirierea unei masini te va salva! O harta te va ajuta si mai mult! Fa aceste doua lucruri si nu vei regreta nimic. Insula merita explorata pana la ultimul colt... 
P.S: am vizitat multe locuri superbe ale Sardiniei, dar some months ago si cred ca am omis multe dintre ele. Anyway, search on Google for more! Here, some photos! 

















#Sardinia #vacanta #holiday #summer #travel #Italy 
Thank you! 🌼

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce impodobim bradul?

Cum ne influenteaza culorile viata... 🍭