Cum ne influenteaza culorile viata... 🍭

Culori, culori, culori!

     Te trezesti dis de dimineata, amortit, ingandurat si somnoros, Iti urmezi rutina ta zilnica, care, in zilele triste si lipsite de soare, pare si mai mohorata. ( Asa era povestea? Te regasesti? ). Te duci, iti faci cafeaua, care de multa ori e amara pentru ca, pe langa zahar, uiti sa mai adaugi un strop de fericire si iubire. 
... Ce faci intr-o zi ca asta? ce faci? Raspunsul e simplu, culorile ne influenteaza viata. Viata nu poate fi doar roz sau neagra. Viata e compusa dintr-o multitudine de culori, dar depinde doar de tine daca le vezi sau nu. 
   Daca esti femeie, ce poti face? O tinuta chic, cu un strop de culoare iti va inalta sufletul pana la nori si inapoi! O bereta rosie poate, o esarfa compusa din cateva culori sau poate chiar brosa cu piatra verde. Imbraca-te colorat si inspira si pe altii, distribuie cate un zambet tuturor ( in realitate, nu pe Facebook), cumpara-ti floarea preferata care stii ca te face fericita ( alege-o pe cea mai puternic colorata), reamenajeaza-ti casa, arunca cateva picaturi de culoare pe patul pe care te culci obosita, pe peretele mohorat de langa biblioteca, pe lustra veche din camera. Fa ceva, schimba-ti tu singura starea de spirit! Sau de ce nu, sa incercam ceva si mai vioi, schimba-ti culoarea parului. 
   Daca esti barbat, ce poti face? Incalta-te cu sosete vesele si colorate, ia-ti camasa noua din dulap pe care nu ai purtat-o niciodata. Data viitoare când ai de cand sa iti cumperi o masina, ce zici de una rosie??Cumpara-i iubitei tale cea mai fericita si colorata floare, te asigur ca fericirea de pe chipul ei, se va reflecta si pe oglinda sufletului tau. 
Culorile pot trata problemele mentale, culorile iti schimba starea de spirit. Sa dam cateva exemple:
Rosu e o culoare puternica, e culoarea trandafirului pe care il oferi persoanei dragi, e culoarea dragostei. Totodata culoarea rosie are puterea de a-ti stimula ritmul cardiac,deci si respiratia.
Galben, in literatura romana, este asociat depresiei, starii de confuzie. Dar daca privim altfel, galben este culoarea renasterii, a luminii. 
Verde reprezinta culoarea vietii, a naturii, a echilibrului. Aceasta culoare este des folosita in terapii, fiind o culoare care are efecte benefice asupra psihicului. 
Albastru e culoare infinitului, cerul, oceanele si in general apele fiind albastre. De asemenea, si albastru este des folosit in terapii. 
Nu ezita sa te imbraci colorat, nu ezita sa fii altfel, nu ezita sa schimbi ceva in viata ta! 










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce impodobim bradul?

Sardinia, prin ochii mei